top of page

De in Amsterdam geboren fluitiste Andrea Kollé studeerde bij Abbie de Quant in Utrecht en bij Aurèle Nicolet in Basel. Zij sloot haar studie met het solistendiploma Cum Laude af.

in 1984 won zij het Tromp concours. In Nederland gaf zij recital's in o.a. De Doelen Rotterdam en in het Concertgebouw Amsterdam. Sinds 1982 woont zij in Zwitserland waar zij in het Orchester der Oper Zürich speelt. Daarnaast speelde zij als solofluitiste o.a. bij het Basler Symphonie Orchester, het Luzern Symphonie Orchester, de Camerata Salzburg, en de Camerata Bern. Met de Camerata Bern maakte zij als soliste een Amerika- Canada tournée en concertreizen door Italïe. Zij trad op bij vele festivals, waaronder Davos Festival Young Artists in Concert,  Lucerne Festival,  Berliner Festspielen, Rüttihubeliade en Schiermonnikoog muziekfestival. Zij is lid van het Zürcher Bläser Quintett en het ensemble ZURICH WINDS. Haar repertoire bevat werken van de Renaissance tot op heden. Talrijke komponisten schreven werken voor haar, onder andere Dan Dediu,  Jürg Wyttenbach, Thomas Demenga, Roland moser. In 1985 speelde zij de nederlandse première van Heinz Holligers „(T)air(e)“ voor fluit solo in het radioporgamma Musica Nova, live uit de Ijsbreker. Zij is sinds enkele jaren artistiek directeur van de concertserie Bläserserenaden Zürich en  van het zomerfestival Luberon en Musique (Frankrijk).

Andrea Kollé speelt naast de moderne fluit ook klassieke fluit en traverso o.a. in het barokorkest La Scintllla van de Opera Zürich. Van Andrea Kollé zijn verschillende CD's verschenen, waaronder een solo CD en opnames met het Zürcher Bläser Quintett bij de labels Jecklin Edition en Musiques Suisses.

_MG_2925.jpg
bottom of page